Fake Smile
Spent time with amier's family :D
Tuesday, 19 March 2013 | 03:40 | 0 comments
assalamulaikum semua dan selamat petang. jam menunjukkan sekarag pukul 6 petang. petang-petang mcm nie tak elok tidur. kang gilaaaa kang. haha so cam bosan gilaaa . alhamdulilah semalam dah sttle satu paper HE :). esok ada akaun. doakan wehh !!!!!!!!! hope sangat soalan esok boleh jawab. insyaAllah boleh buat yang terbaik. dah usaha , tinggal tawakal je lah. anyway bukan tu aku nak share. hahahaha cuba teka ?

okay , mesti korang tak tahu pape. k tape tape , meh aku cerita dari a sampai z. malam jumaat tu amier whatsapp aku , dia kata ibu ajak makan tengahri sama-sama esok . wuuu ~ haha aku dah awkward gilaaaa dengan parents dia. nasib baik amier kata nenek dia ada . so ada geng lah . aku dengan nenek dia boleh layan kepala lah . serious talk, nenek dia sporting gilaaaaa weh. tu yang boleh serasi :3

So the next day, aku siap-siap lah.. amier kata parents dia amik nanti pukul 10. sebelum pukul 10 lagi aku dah siap. hehehe excited punye pasalll / cehh kentoi pulak. guess what? i wearing "baju kurung" !!!! hehe so cam bajet ayu lahh hari tuuu . konon nampak sopan lahh . padahal memang sopan pun kan :p and parents dia amik dalam pkul 11 kot. satu jam aku tngguuuuu tu yang sempat study account kejap. haha

masuk dalam kete je tetiba ayah dia tegur "ehh, hari nie formal ke? " hahahahaha maluuu gilaaa wehhh. sebab aku pakai baju kurung. so si amier lah gelak paling over . suka betul dia tengok aku malu. haha kwajaqqqq tauu dia nie. then kteowg pergi amik umi ( nenek amier) . after that, hantar ayah dengan adik-adik amier pergi main golf. so sementara ayah main golf, aku , amier, ibu dengan umi pun beli barang kat carefour.

sampai carefour jeeee, aku pun teman dyeowg p beli barang. si amier duk kacau-kacau aku . langgar aku guna troli. jahat gilaaaaa tapi yg best, ibu mesti memihak pada aku. hahahhahhaa nanti ibu marah kalau amier kacau. hahaa padan muka. then mcm mana entah , kteowg terpisah kejap. aku teman ibu and si amier teman umi. banyakkkkk gilaaaaaaa barang ouh dyeowg beli. 2 troli katakan. hahahahhaa. dah siap beli barang pe semua , ibu amik ayah dekat golf tadi tuuu . so aku pun tolong umi pulak beli barang dapur. macam-macam jugak lah aku belajar mcm mana nak pilih ikan , sayur pe semua. yang si amier dia penat , duk main game sensorg. haha

lepas dah siap beli barang , kteowg pun pergi makan tengahri dekat restoran arab. aku tak sure restaurant apa   but for sure makanan arab lah kan . ayah sengaja kenekan aku , dia suruh aku pilih menu . errrr , aku dah lah tak tahu pape . akuu diam je sebab malu yang teramat. haha then makan punye makan , last thing sebelum siap makan semua orang kene minum air teh. ayah cakap teh arab . hmm rasanya not bad . rasa mint yang berangin tuu . tapi aku tak berapa nak minat , pastu umi cakap " eya nie takboleh masuk makanan arab lah". hahahahhaha aku gelak jeee .

then hantar umi balik . ingatkan terus balik ksj tauu . tapi balik rumah ibu dengan ayah . so sampai rumah kteowg solat . after solat , pergi skydeck which is macam taman lah kat area rumah amier tu. serius wehh!! lawa gilaaa . boleh nampak satu kl. kalau lepak malam-malam nie mesti syokk gilaa ! hahaa . tetiba hujan pulak . so apalaaagi , aku dengan amier pun lariiiii . cepat-cepat masuk rumah . nasib baik tak basah sangat. sampai rumah je, si syasya dengan q ajak main game pulak . haha aku layankan je lah . tetiba amier menyebuk . dia pulak yg nak lawan aku . haha takde hal lah :p . hmmm , tapi aku kalah :( act aku memang tak reti main game nie. hahahahaa

then solat magrib sama-sama dengan amier . dua orang jee tauuuuuuuuu!!!! amier imam . act tersentuh gilaa masa dengar dia baca alfatihah, surah pe semua . nak nangis pun ada . pertama kali aku solat berjemaah dengan orang yg tersayang . maksud aku dengan bakal suami lah .ehhh ? hahahahahaha aku tak tahu nak cakap macam mana happy aku mase tuuuu . Then malam pun balik lah . ibu ngan ayah hantar :)

p/s : serius lah , mula-mula rasa malu gilaaa dengan family dia . tapi alhamdulilah, rasannya sekarang dah okay. aku sayangg gilaaa dengan amier nie . hihiihihihiihihih. siaapaaa nak kat dia , langkah mayat aku dulu lah . ehh ? hahaha lulzzzz . k boboiiiii
♥ Follow | Dashboard