Fake Smile
berubah menjadi lebih baik :)
Monday, 16 April 2012 | 08:52 | 0 comments

assalamualikum semua dan selamat malam . Hee , korang semua dah tdow belum ? budak sekolah kene tdow awal k . Kang esok mata sembam tak ckup tidur . dah tak lawaa . haha * merepek laa aku .

Hmm , hari nie eya nak share pasal hari kematian . Takut tak ? seram kann . Bila-bila masa je Allah boleh cabut nyawa kita . So berubah lhaa . Tak kan still nak jadi manusia yang sering buat dosa . Heyy , malu lha weyh . Eya pun mcm korang jugak , tak lepas dari buat dosa kann . Macam nak bertaubat , tapi still buat benda yang sama jugak . Ya Allah , buka kan lhaa hatii hambamu ini .

Act eya kehilangan seorang yang baru eya kenali tahun nie . Nenek din . Meninggal tadi pukul 12 . Din text eya . then eya cepat-cepat bersiap takut tak sempat nak menatap wajah arwah untuk kali terakhir . Alhamdulilah , eya sempat lagi . Eya tgok cara dimandikan , dikafankann . Tapi eya tak dapat tgok cara di sembahyangkan dan dikebumikan . eya terfikir , kalau eya yang berada kat tempat arwah tu mcm mana ?

yeah , kita tak tahu hidup kita nie lama ke tidak .kang tiba-tiba esok nyawa kita diambil , tak sempat kita nak bertaubat . Jadi , kita yang masih hidup neyh jangan lhaa lupakan suruhan Allah , ingat lhaa dimana saja kita berada , mesti Allah bersama . Dia sentiasa melihat apa yang kita lakukan. Eya bukan tak kasik korang enjoy , tapi jangan lhaa melebih . Takut iman kita rosak .

Hmm , pesanan terakhir eya * Jahat mana korang nak buat , tolong lhaa solat jangan tinggal . Ini semua untuk peringatan diri eya jugak . Kita sebagai muslim kene sentiasa mengigatkan . Dah memang tanggungjawab eya . so , kita berubah sama-sama keyh . Sayangg awak . muah :*




♥ Follow | Dashboard